Aktier i Solenergi: De bästa aktierna inom solceller

aktier solenergi solceller

Förnyelsebar energi i form av solkraft har kommit att bli väldigt populärt både kommersiellt och privat.

Att installera solceller är både ett alternativ för att kunna producera sin egen el men även ett klimatsmart val som på många sätt kan hjälpa till att bromsa den pågående klimatkatastrofen.

Idag finns flertalet börsnoterade bolag vars affärsidé går ut på att både utveckla tekniken bakom solenergi men också hitta vägar att för att göra det till en billigare energikälla.

I Sverige är det populärt med solenergi bland privatpersoner, mycket tack vare att kostnaden på solpaneler minskat med upp till 90% sedan 2008 men också för att vi har gynsamma förhållanden.

Expansionen går ständigt framåt och det kan därför vara en smart investering att köpa aktier i någon av de mest framstående bolagen.

För dig som vill köpa aktier i solceller – 5 bolag att hålla koll på 2021

Nedan listar vi 5 av de mest aktuella börsnoterade bolagen inom aktier för solceller & solenergi just nu.

SunPower Corp (NASDAQ:SPWR)

SunPower Corp är ett amerikanskt börsnoterat bolag som arbetar inom solpaneler och solceller. SunPower Corp bedriver hela försäljningscykeln; de tillverkar, designar, levererar samt bedriver försäljning av sina solceller både B2B men även B2C. De är som mest verksamma i Nordamerika.

SunPower Corp verkar inom flertalet affärssegment där dem säljer sina solcellslösningar. Privata sektorn, bostäder, kommersiellt och industriellt. Bolaget grundades av Thomas L. Dinwoodie, Robert Lorenzini och Richard M. Swanson i april 1985, huvudkontoret ligger i San Jose, Kalifornien. SunPower ligger i ständig utveckling, med världsomspännande projekt och ett innovativt tänk är Sunpower ett bolag att hålla ögonen på.

SolTech Energy Sweden (First North Stockholm:SOLT)

SolTech är en Svensk helhetsleverantör som både utvecklar, säljer, installerar och optimerar solcellslösningar. SolTech tar ansvar för hela värdekedjan med allt från utveckling till installation. De transformerar alla former av fastigheter till funktionella och effektiva energiproducenter.

Det finns ett stort behov av solenergilösningar i världen, speciellt inom B2B, vilket SolTech levererar via sina dotterbolag inom SolTech-koncernen. För att påverka klimatet på allra bästa sätt har de expanderat till Kina där problemet är som allra störst. Där hjälper SolTech Kina att byta ut traditionella energikällor mot förnybar energi i form av solceller.

Enphase Energy Inc (NASDAQ: ENPH)

Enphase Energy är en verksamhet aktiv inom solenergilösningar som finns i Nordamerika och Europa. Bolaget grundades 2006 och har sitt huvudkontor i Fremont, Kalifornien. Koncernen drivs av flera dotterbolag som både designar, utvecklar och därefter säljer solcellslösningar för bostäder och kommersiella lokaler.

First Solar Inc (NASDAQ:FSLR)

First Solar är ett Amerikanskt bolag som verkar inom solenergi och solceller. Med huvudkontor i Arizona, USA och tillverkning både lokalt i Ohio, USA, Malaysia och Vietnam är det ett av världens största bolag inom solenergi.

First Solar erbjuder färdiga lösningar för de som vill bygga en solenergianläggning både kommersiellt och inom den privata sektorn. Företaget sägs ha investerat mer pengar än något annat bolag inom forskning och utveckling av solenergi. Samtidigt ligger ett stort fokus i att förbättra solpanelernas effektivitet och dessutom göra dem billigare att bygga samt använda.

Albioma (ABIOp:Equiduct)

Albioma är en oberoende producent av förnybar energi och har ett stort fokus på just solenergi. Koncernen är etablerad i Frankrike, Mauritius och Brasilien där de verkat under hela 25 år.

Albioma har sedan 2006 varit den ledande producenten av solenergi i det utomeuropeiska Frankrike, där de drar nytta av de årliga solförhållandena. Koncernen arbetar också på att påskynda denna lanseringen i Frankrikes storstäder.

Aktiehandeln inom solenergi är i ständig utveckling


Många av de mest framstående bolagen inom förnyelsebar energi och solkraft är Amerikanska bolag men det finns även många svenska aktörer som på de senaste åren vuxit markant. SolTech Energy Sweden är en av många svenska aktörer som utvecklats mycket det senaste åren. Bolaget har inte bara börsnoterats utan även tagit sin affärsmodell och försäljning globalt i och med sin satsning på den kinesiska marknaden.

Aktiehandeln inom solenergi har vuxit markant de senaste åren. Allt fler privatpersoner och väljer att installera solpaneler, dels för att priset de senaste åren minskat men också som en investering för klimatet. Det är en spännande bransch att följa som bara ser ut att växa sig ännu större med tiden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.