Aktier inom Fintech – 5 heta bolag att hålla koll på

Fintech

Storföretag inom den finansiella tekniksektorn är ständigt i hetluften och det finns flera bolag man som aktieköpare bör hålla utkik på.

Listan över de mest framstående fintech-bolagen ändras ständigt och nya innovativa företag tar allt större marknadsandelar.

De 5 hetaste fintech-aktierna 2021

Men vilka är egentligen de 5 hetaste bolagen att köpa aktier i just nu och varför är egentligen fintech så populärt? Det och mycket mer går vi igenom nedan.

Visa Inc – NYSE

Finansbolaget Visa erbjuder sina kunder ett brett utbud av betalnings- och kreditlösningar och de arbetar både mot privata samt företagskunder. Visa är aktiva globalt och huvudkontoret ligger i Fresno, Kalifornien.

Huvudverksamheten är som sagt betalningslösningar men Visa är även aktiva inom nätverksinfrastruktur, produktsupport och har hög branschkunskap som de använder för att hjälpa sina kunder att använda sina produkter.

Shopify Inc – NYSE

Shopify har skapat en molnbaserad handelsplattform som ger handlare en möjlighet att skapa en omni-kanalupplevelse. Deras tjänst är komplett och ger handlare möjlighet att med hjälp av molntjänsten använda alla relevanta kanaler för att marknadsföra handlarens produkt med en enstaka tjänst.
Det är ett Kanadensiskt IT-bolag som kan användas globalt i engelskspråkiga länder.

Paypal Holdings Inc – NASDAQ

Det globala teknikbolaget Paypal erbjuder betalningslösningar där bolagets kunder kan använda plattformen för att köpa och betala tjänster samt genomföra transaktioner. Företaget har också diverse andra varumärken kopplade till Paypal, däribland Venmo och Xoom.

Mastercard Inc – NYSE

Kort- och kreditföretaget Mastercard erbjuder sina betal- och kreditkortstjänster globalt och har både privat och företagskunder. Några av Mastercards mest kända konsumentmärken är Maestro, Cirrus och Mastercard. Finansbolaget grundades år 1966 och har sitt huvudkontor i New York.

Fortnox – Nordic SME

Fortnox, som har sitt huvudkontor i Växjö, är en leverantör av webbaserade program för bland annat bokföring, fakturering, orderhantering, säljstöd, och e-handel för företag. Det molnbaserade programmet kan nås från alla internettanslutna datorer och är därför ett mycket omtyckt program för flertalet företag.

Vad är fintech och varför är det så populärt att köpa aktier i?

Fintech står för “Financial Technology” och begreppet används främst inom finansvärlden men allt eftersom intresset för att köpa fintech-aktier har ökat har det blivit ett allt mer välkänt begrepp.

Begreppet används för att beskriva de senaste innovationerna och lösningarna inom IT-teknologi. Fintech-bolagen förser finansbranschen men även privatpersoner med nya innovativa IT-lösningar som antingen löser eller förenklar ett problem.

Många bolag inom fintech satsar hårt på marknadsföring via Google, även kallat sökmotoptimering. Ett exempel på detta är Expressen Låneguiden, som skapat en lånejämförelse på nätet.

Även andra aktörer som Likvidum jämför lån åt kunder och ställer långivare mot varandra för att sänka räntan. De får en ersättning av bankerna för nya kunder

Precis som så mycket annat inom den teknologiska utvecklingen så går även den finansiella tekniken ständigt framåt och det uppkommer kontinuerligt nya spännande bolag att ha koll på.

Det är just det som är så spännande med fintech, precis som med all annan teknik, nya innovativa lösningar tillkommer ständigt och små bolag med stora idéer kan utan förvarning komma att bli enormt framgångsrika.

Det är spännande aktiekurser att följa och det gäller att ligga i framkant för att hitta de bästa aktierna just nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.