Lån med Bisnode

Lån med Bisnode

Vill du inte försämra din kreditvärdighet är det en bra idé att ta ett lån med Bisnode istället för UC. Då genomförs nämligen ingen kreditupplysning som kommer synas i Upplysningscentralens register.

I denna guide kommer vi gå igenom allt du behöver veta om denna typen av lån och vilka som är de bästa lånen med Bisnode.

Alla lån med Bisnode

 1. Brixo
 2. Loanstep
 3. Saldo
 4. Merax
 5. Nätlån

1. Brixo

Brixo är en långivare med fokus på flexibla krediter. Här tillåts du låna pengar utan UC för att bevara din kreditvärdighet. Istället görs kreditupplysning via Bisnode. Dessutom erbjuds möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkning. För Brixo är det helt enkelt din nuvarande betalningsförmåga som räknas istället för gamla misstag. 

Lånebelopp 3 000 – 30 000 kr
Ränta 25,95%
Låneperiod 3 månader – 8 år

2. Loanstep

Loanstep är en långivare som erbjuder snabblån i form av korttidslån och långtidslån till privatpersoner. Ju kortare återbetalningstid desto mer premieras du. Betalar du tillbaka ditt lån inom två veckor behöver du inte betala något för lånet. Kreditupplysning tas via Bisnode vilket gör att du slipper UC. 

Lånebelopp 3 000 – 25 000 kr
Ränta 21-38,40%
Låneperiod 5 månader – 2 år

3. Saldo

Saldo är ett pålitligt och ansvarsfullt finansbolag som primärt verkar i Sverige och Finland. Här erbjuds ett flertal olika typer av snabblån och privatlån. Istället för UC har Saldo valt att använda sig av Bisnode för att genomföra sina kreditupplysningar vilket är fördelaktigt för dig som vill bevara din kreditvärdighet. 

Lånebelopp 1 000 – 20 000 kr
Ränta 19,5-39,50%
Låneperiod 2 – 25 månader

4. Merax

Merax som är en del av Brixo AB är ett låneföretag som erbjuder en flexibel kontokredit. Här tillåts du låna pengar trots betalningsanmärkning. Du slipper också få en försämrad kreditvärdighet när du ansöker om lån eftersom kreditupplysningen tas via Bisnode istället för UC.

Lånebelopp 3 000 – 30 000 kr
Ränta 39,48%
Låneperiod 1 – 12 månader

5. Nätlån

Nätlån finns till för dig som smidigt behöver låna pengar. Här erbjuds snabblån på mindre belopp med kort återbetalningstid. Nätlån samarbetar med Bisnode där kreditupplysning genomförs när du ansöker om lån. 

Lånebelopp 1 000 – 10 000 kr
Ränta 39%
Låneperiod 1 – 6 månader

Vad är ett lån med Bisnode?

Ett lån med Bisnode är ett lån där kreditupplysningen inte tas via UC utan via företaget Bisnode. Detta är en fördel om du inte vill försämra din kreditvärdighet. För många UC, det vill säga kreditupplysningar från Upplysningscentralen, påverkar nämligen din kreditvärdighet negativt. Ett lån med Bisnode fungerar ungefär likadant som ett lån med Creditsafe.

Översikt av lån med Bisnode

Så här ser det generella lånebeloppet, räntan och låneperioden ut sett till alla långivare som erbjuder lån med Bisnode:

 • Lånebelopp: 3 000 till 30 000 kronor
 • Ränta: 6,48 % – 39,95 %
 • Låneperiod: 14 dagar – 10 år

Som du kan se är spannet på punkterna väldigt olika. Det är därför viktigt att du jämför olika lån med Bisnode innan du väljer vilket du vill teckna.  

Vad har lån med Bisnode för ränta?

Räntan på lån med Bisnode ligger mellan 6,48 % och 39,95 %. Räntan skiljer sig alltså avsevärt mellan de olika långivarna. Det är dock viktigt att du inte stirrar dig blint på räntan. Det finns andra avgifter såsom uppläggningsavgifter och liknande som kan göra att ett lån blir väldigt dyrt även fast räntan är låg.

Det är också viktigt att du tar hänsyn till den effektiva räntan som räknar in både räntan men också övriga avgifter vilket gör att du får en bättre helhetsbild över de olika lånen. De flesta lån med Bisnode är högkostnadskrediter vilket innebär att den effektiva räntan ligger på minst 30 %.

Varför vill folk ta lån med Bisnode?

Många föredrar att ta lån via Bisnode för att inte försämra sin kreditvärdighet. Tar man ett lån där kreditupplysningen görs via UC kommer denna synas i ett register. Det försämrar din kreditvärdighet, speciellt om du redan har många UC-förfrågningar i ditt register. Det kan bland annat bli svårt att få banklån i framtiden eller skaffa olika abonnemang.

Vad skiljer Bisnode och UC?

Det som skiljer Bisnode från UC är att med en kreditupplysning via Bisnode registreras den inte i UC:s register. På det sättet påverkas inte din kreditvärdighet negativt om du vid senare tillfälle exempelvis vill skaffa ett stort bolån. Däremot sparas upplysningen i Bisnodes register.

Fördelar & nackdelar med att ta SMSlån med Bisnode

Det finns både fördelar och nackdelar med att låna med Bisnode. Här nedanför presenterar vi dessa.

Fördelar

 • Bisnode-förfrågningar syns inte i UC:s register.
 • Du får inte sämre kreditvärdighet hos UC och får inga problem i framtiden med att exempelvis få bolån på grund av för många kreditförfrågningar.

Nackdelar

 • Kreditupplysningen sparas i Bisnodes register vilket gör att kreditgivare som går via Bisnode kan se tidigare Bisnode-förfrågningar som andra kreditgivare tagit på dig.
 • Har du många förfrågningar hos Bisnode kan det sänka ditt kreditbetyg hos Bisnode (dock inte hos UC).
 • Lånet blir ofta dyrare. Ofta tar kreditgivare som lånar ut pengar med kreditupplysning via Bisnode högre avgifter eftersom denna typen av lån är väldigt eftertraktade.
 • Brist på urval. Antalet långivare som erbjuder lån med Bisnode är mycket färre än de som erbjuder lån via UC.

Det finns alltså en del nackdelar med att ta ett lån via Bisnode. Här gäller det att överväga vad som är viktigast för dig. Har du många UC-förfrågningar är det troligtvis bättre att låna via Bisnode men är det inte ett måste kan du lika gärna ta ett lån via UC och därmed troligtvis också få lånet billigare.

Hur utför Bisnode sina kreditupplysningar?

För privatpersoner används en modell som kallas för “Bisnodes Konsumentscore”. I modellen mäter man risken för att en person erhåller skuldsaldo inom 12 månader. I en kreditupplysning från Bisnode kan man till exempel få fram följande information:

 • Namn
 • Adress
 • Inkomst
 • Betalningsanmärkningar
 • Skuldsaldo hos Kronofogden
 • Civilstånd
 • Fastighetsinnehav

Bisnode hämtar uppgifter från bland annat Skatteverket, Tingsrätten, Bolagsverket och Kronofogden.

Om Bisnode

Bisnode är ett av Sveriges största affärs-, marknads- och kreditinformationsbolag. Bolaget grundades i slutet av 80-talet och har idag hela 2 400 anställda i 18 länder. Bisnode är en del av Dun & Bradstreet som i det stora hela hjälper kunder att få insikter om sina kunder, leverantörer och affärspartners.

Detta genom Artificiell Intelligens som den senaste tiden tagit stor plats i branschen och tar fram högeffektiva prognoser och kreditbetyg. Mest omtalade är Bisnode för deras tjänster för person- och företagsupplysningar.

Vanliga frågor

Här nedanför besvarar vi de mest ställda frågorna om lån med Bisnode.

Kan man ta lån med Bisnode trots betalningsanmärkning?

Ja, det finns lån med Bisnode som beviljar lån trots att du har betalningsanmärkning. Dessa lånen är dock ofta dyrare jämfört med om du inte hade haft en betalningsanmärkning eftersom långivaren tar en högre risk att låna ut pengar till dig med anmärkning.

Hur länge syns en betalningsanmärkning hos Bisnode?

En betalningsanmärkning finns kvar i tre år efter den dag då anmärkningen registrerades. Tidigare Bisnode-förfrågningar finns kvar i Bisnodes register i ett år innan de tas bort.

Kan man få lån med Bisnode trots många förfrågningar?

Ja, du kan få lån med Bisnode trots många förfrågningar. Hur lätt det är att få lån beror på långivare.

Finns det lån med Bisnode och utbetalning samma dag?

Det finns lån med Bisnode som erbjuder direktutbetalning vilket gör att du kan få utbetalning samma dag. Det är dock inte alla långivare som erbjuder detta.